Aurora Studios Anima Vitae -animaatiostudion omistajaksi

Kotimainen elokuvayhtiö Aurora Studios on tehnyt merkittävän pääomasijoituksen Anima Vitae -animaatiostudioon.

Elokuvien ja tv-sarjojen kehittämiseen, rahoittamiseen, tuottamiseen ja levittämiseen panostava Aurora Studios Oy on hankkinut 40%:n omistusosuuden kansainvälisesti menestyneestä animaatiostudiosta Anima Vitae Oy:stä. Enemmistö yhtiön osakkeista on edelleen Anima Vitaen perustajien Antti Haikalan, Jani Kurosen ja Olli Rajalan omistuksessa.

Vuonna 2000 perustettu Anima Vitae on yksi Pohjois-Euroopan ja Kaakkois-Aasian johtavista animaatiostudioista. Se tunnetaan parhaiten animaatioelokuvasta Niko – lentäjän poika, joka on myyty yli 120 maahan ja saanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja ja ehdokkuuksia.

Studio tuottaa omia elokuvia sekä toimii osatuottajana ja alihankkijana laadukkaissa animaatiohankkeissa, kuten Gutsy Animationin maailmallakin menestystä niittäneessä Muumilaaksossa ja Ubisoftin suositussa Rabbids Invasion -sarjassa. Tällä hetkellä Anima Vitaella on työn alla mm. oma pitkä elokuva Fleak, joka on herättänyt laajaa kansainvälistä kiinnostusta. Elokuvasta on solmittu merkittävä kansainvälinen myyntisopimus ja sen suunniteltu ensi-iltavuosi on 2023.

Anima Vitaella on toimistot Helsingissä ja Kuala Lumpurissa ja studio työllistää yhteensä noin sata henkeä.

“Strategisen kumppanuuden avulla pystymme kehittämään studiomme osaamista ja palveluita kohti alan kansainvälistä huippua. Yhteistyö luo meille ainutlaatuisen tilaisuuden kehittää uusia menestystarinoita. Tämä on luonteva askel suuntaan, jota kohti lähdimme yli 20 vuotta sitten”, kertoo Anima Vitaen toimitusjohtaja Antti Haikala.

“On upeaa, että Suomessa on Anima Vitaen tekijöiden kaltaisia luovia ja kansainvälistymään pyrkiviä ammattilaisia. Olemme kertakaikkisen innoissamme päästessämme läheiseen yhteistyöhön Anima Vitaen visionäärien kanssa luodaksemme, toteuttaaksemme ja levittääksemme yhdessä uutta kotimaista IP:tä maailmanmarkkinoille”, sanoo Aurora Studios Oy:n toimitusjohtaja Petri Kemppinen

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Aurora Studiosin toimitusjohtaja Petri Kemppinen, 040-5628140, petri@aurorastudios.fi

Anima Vitaen toimitusjohtaja Antti Haikala, 0400-926878 antti.haikala@anima.fi

www.aurorastudios.fi / www.anima.fi

Aurora Studios on pitkien elokuvien ja tv-sarjojen kehittelyyn, rahoitukseen, tuotantoon ja levitykseen panostava yhtiö, jonka omistavat Otava Oy, sijoittajat Ari Tolppanen ja Ari Lahti sekä toimiva johto. 

Aurora Studios Oy:n tytäryhtiöitä ovat myös laadukkaista elokuvistaan tunnettu tuotantoyhtiö Helsinki -filmi Oy, eurooppalaisten elokuvien maahantuontiin erikoistunut Cinemanse Oy sekä Aurora Pictures Oy, jonka ensimmäinen tuotanto, JP Siilin ohjaama, Martti Suosalon ja Ville Myllyrinteen tähdittämä komediaelokuva Sieniretki kuvattiin kesäkuussa 2021.

Yhtiö hallinnoi myös Finnish Impact Film Fundia (FIFF), av-alan yksityistä pääomarahastoa, jonka sijoittajina ovat Suomen Kulttuurirahasto, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Saastamoisen säätiö, Foreningen Konstsamfundet, sekä Aurora Studios Oy:n omistajat. 

Aurora Studios Oy:n lähitulevaisuudessa elokuvateattereihin levittämiä elokuvia ovat mm. Juuso Syrjän ohjaama Sorjonen: Muraalimurhat, Aku Louhimiehen Odotus sekä Aleksi Salmenperän Kupla.

Kuva animaatioelokuvasta Fleak © Anima Vitae