Petri Kemppinen Aurora Studios Oy:n toimitusjohtajaksi, Hanna Lajunen levitysjohtajaksi

Tiedotusvälineille – Vapaa julkaistavaksi torstaina 29.4. klo 12

Petri Kemppinen Aurora Studios Oy:n toimitusjohtajaksi, Hanna Lajunen levitysjohtajaksi

Elokuvien ja tv-sarjojen kehittämiseen, rahoittamiseen, tuottamiseen ja levittämiseen keskittyvän Aurora Studios Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Petri Kemppinen.  Kemppinen on aiemmin toiminut pohjoismaisen Nordisk Film & TV Fondin toimitusjohtajana Oslossa, sekä työskennellyt mm. Suomen elokuvasäätiössä ja Yleisradiossa. Kemppinen on toiminut Aurora Studiosin luovana neuvonantajana sen perustamisesta lähtien. Uudessa tehtävässään hän aloittaa kesän aikana.

Aurora Studios Oy:n levitysjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi on nimitetty Hanna Lajunen. Lajunen toimii tällä hetkellä laatuelokuvien ja -animaatioiden maahantuontiin erikoistuneen yhtiönsä Cinemanse Oy:n toimitusjohtajana. Aurora Studios ja Cinemanse on tarkoitus yhdistää kevään aikana yrityskaupan kautta, jolloin Cinemanse jatkaa toimintaansa Auroran tytäryhtiönä.
– Olen erittäin iloinen saadessamme Petrin vetämään Auroran Studiosin toimintaa ja Hannan vastaamaan levitystoiminnasta, sanoo Aurora Studios Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ari Tolppanen.
– Meillä on nyt kasassa huipputiimi, johon Petrin ja ja Hannan lisäksi kuuluvat sisältöjohtaja Roosa Toivonen, talousjohtaja Joni Ihantola sekä tuottajat Anniina Leppänen ja Severi Koivusalo.
Kunnianhimoinen tavoitteemme on nousta elokuvien ja sarjasisältöjen johtavaksi toimijaksi Suomessa ja kansainvälisestikin. Tavoitteena kaikessa tekemisessämme on korkea laatu, erilaisten yleisöjen palveleminen, monipuolisuus ja kansainvälistä potentiaalia omaavien hankkeiden mahdollistaminen, Tolppanen jatkaa.

Aurora Studios Oy:n ensimmäiset levitettävät elokuvat ovat Aku Louhimiehen Odotus, Juuso Syrjän Sorjonen: Muraalimurhat sekä Aleksi Salmenperän Kupla. Ensimmäinen tv-sarjatuotanto on yhteistuotantona Rabbit Filmsin kanssa C More:lle toteutettava kuusiosainen Nokia-yhtiön 80- ja 90-lukujen taitteen tapahtumien dramatisointi Made in Finland, jonka ohjaa Maarit Lalli.

Lisätietoja:

Ari Tolppanen / 0500-407 343 / ari@aurorastudios.fi

Petri Kemppinen / 040-562 8140 / petri@aurorastudios.fi

 

Pitkien elokuvien ja tv-sarjojen kehittelyyn, rahoitukseen, tuotantoon ja levitykseen erikoistuva Aurora Studios aloitti toimintansa vuosi sitten. Yhtiön omistajia ovat Otava Oy sekä Tuntematon sotilas -elokuvan rahoituksen keränneet sijoittajat, CapManin perustajana tunnettu pääomasijoittaja Ari Tolppanen sekä ICECAPITALin perustaja, investointipankkiiri Ari Lahti.

Aurora Studios käynnisti maaliskuussa 2021 Finnish Impact Film Fund -rahaston mahdollistamaan laadukkaiden kotimaisten elokuvien ja sarjasisältöjen toteutumista. Finnish Impact Film Fund (FIFF) on yksityinen pääomarahasto, jonka pääomasitoumusten määrä on yhteensä 5,5 miljoonaa euroa. Rahaston sijoittajina ovat Föreningen Konstsamfundet, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Suomen Kulttuurirahasto, Saastamoisen säätiö sekä Aurora Studios Oy:n omistajat. Aurora Studios toimii rahaston managerina.

Kuvien lataus täältä!

Hanna Lajunen / Levitysjohtaja

Photo credit: Cinemanse

Petri Kemppinen / Toimitusjohtaja

Photo credit: Saara Tuusa