Helsinki-filmistä Aurora Studiosin tytäryhtiö

Suomen johtaviin tuotantoyhtiöihin kuuluva Helsinki-filmi Oy siirtyy Aurora Studios Oy:n omistukseen 

Helsinki-filmistä tulee yrityskaupan myötä Aurora Studios Oy:n tytäryhtiö, joka jatkaa toimintaansa itsenäisenä tuotantoyhtiönä, noudattaen omaa linjaansa ja strategiaansa elokuva- ja draamasarjojen tuottajana. Yhtiön koko osakekannan siirtyessä Aurora Studiosille Helsinki-filmin pääomistaja Aleksi Bardystä tulee Aurora Studiosin merkittävä omistaja ja johtoryhmän jäsen. Hän jatkaa myös Helsinki-filmin toimitusjohtajana. Helsinki-filmin työntekijät jatkavat yhtiön vanhoina työntekijöinä. Aiemmat Helsinki-filmin osakkaat, tuottaja Annika Sucksdorff ja ohjaaja Dome Karukoski eivät yrityskaupan jälkeen jatka yhtiön osakkaina.

Aurora Studios levittää jatkossa Helsinki-filmin elokuvat ja hallinnoi Helsinki-filmin katalogia, johon kuuluu yli 30 kotimaista laatuelokuvaa, kuten ToveTeräsleidit ja Tom of Finland. Helsinki-filmi ja Aurora Studios kehittävät yhdessä mm. Kirsti Paakkasen elämästä kertovaa elokuvaa Kirsti sekä Tuomas Niskakankaan esikoisromaaniin perustuvaa TV-sarjaa Roihu

‘Helsinki-filmin tarina jatkuu. Yhteistyö Aurora Studiosin kanssa merkitsee meille mahdollisuutta kasvaa ja vahvistua. Haluamme olla hyvä yhteistyökumppani ja erinomainen työpaikka, ja tuottaa suuria elämyksiä katsojille’, kertoo Aleksi Bardy.

’Olen jo pitkään ihaillut Helsinki-filmin työtä laadukkaiden ja kansainvälisten elokuvien alullepanijana ja toteuttajana. On suuri ilo päästä yhdistämään voimamme ja valjastamaan Helsinki-filmin ja Aurora Studiosin tuottajat, tekijät ja tarinankertojat luomaan yhdessä entistäkin parempia, kunnianhimoisempia ja kansainvälisempiä draamasisältöjä’, sanoo Aurora Studios Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ari Tolppanen.

Aurora Studios jatkaa myös omien hankkeidensa kehittämistä sekä yhteistyötään muiden tuotantoyhtiöiden kanssa rahoittajana, yhteistuottajana ja levittäjänä.
 
Aurora Studios Oy:n levitysjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi keväällä nimitetyn Hanna Lajusen yhtiö, laatuelokuvien ja -animaatioiden maahantuontiin erikoistunut Cinemanse Oy jatkaa myös toimintaansa Aurora Studiosin tytäryhtiönä. 
 
Aurora Studiosin omistaa yhtiön toimiva johto yhdessä Otava Oy:n, Ari Tolppasen ja Ari Lahden perheyhtiöiden kanssa. Aurora Studiosin sekä sen tytäryhtiöiden Helsinki-filmin ja Cinemansen yhteinen henkilöstö on noin 25 henkeä. 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Aurora Studiosin hallituksen puheenjohtaja Ari Tolppanen, 0500-407343, ari@aurorastudios.fi
Helsinki-filmin toimitusjohtaja Aleksi Bardy, 0400-467497, aleksi.bardy@helsinkifilmi.fi

www.aurorastudios.fi www.helsinkifilmi.fi

Vuonna 2002 perustettu Helsinki-filmi Oy on Pohjoismaiden merkittävimpiä tuotantoyhtiöitä. Yhtiö on tuottanut lukuisia pitkiä elokuvia ja draamasarjoja, ja sen menestyneimpiin elokuviin kuuluvat Tove, Teräsleidit, Tom of Finland, Leijonasydän ja Napapiirin sankarit. 

Aurora Studios on pitkien elokuvien ja tv-sarjojen kehittelyyn, rahoitukseen, tuotantoon ja levitykseen erikoistuva yhtiö, jonka omistajat ovat Otava Oy, sijoittajat Ari Tolppanen ja Ari Lahti sekä toimiva johto. Yhtiö hallinnoi myös tuottamansa Tuntematon sotilas -elokuvan oikeuksia.