Martti Suosalon ja Ville Myllyrinteen tähdittämän SIENIRETKI-komedian kuvaukset alkoivat Turussa

Monista yleisön suosikkielokuvista tunnetun ohjaaja-käsikirjoittaja JP Siilin (Veljeni vartija, 2018, Sel8nne, 2013, Härmä, 2012, ja Ganes, 2007) uuden elokuvan kuvaukset ovat alkaneet. Sieniretki-komedia kuvataan kesän aikana Turussa ja Turun saaristossa.

Sieniretkelle Siilin kanssa lähtee retkikunta maan eturivin näyttelijätähtiä. Pääosia esittävät Martti Suosalo ja Ville Myllyrinne ja muissa rooleissa nähdään muun muassa Satu Silvo, Minttu Mustakallio, Jaana Saarinen, Anu Sinisalo, Vesa Vierikko ja Eero Ritala.

Siilin käsikirjoittama Sieniretki on kaverikomedia kahden ystävyksen (Suosalo ja Myllyrinne) mökkireissusta saaristoon, jossa majoituksen tuplabuukkaus ajaa viikonlopun suunnitelmat karille. Suotavaa olisi, että se, mitä lopulta tapahtuu saaressa, jäisi saareen.

”Lähteä tekemään nimenomaan komediaa – jossa näyttelijät ovat kaikki kaikessa – juuri tällaisen näyttelijäkaartin kanssa! Tästä tulee ensin läpinaurettu kesä ja lopputuloksena hurmaavan hauska elokuva”, JP Siili hehkuttaa.

Sieniretki on elokuva kahden keski-ikäisen miehen ystävyydestä. He tukeutuvat toisiinsa maailmassa, joka muuttuu vinhasti. Moni asia, jonka on kuvitellut betoniin valetuksi, onkin murentunut tai lähtenyt liikkeelle. Keski-ikäisenä joutuu hahmottamaan itseään ja asemaansa maailmassa uudelleen – vähän samaan tapaan kuin nuorena. Hankalampaa se on sikäli, että mielenmallit ovat nekin sementistä.”

Sieniretki on levitysyhtiönäkin tunnetun Aurora Studiosin oma elokuvatuotanto, jonka tuottaja on Severi Koivusalo. JP Siilin Sepite Oy on mukana elokuvan yhteistuottajana. Hankkeen vastaavia tuottajia ovat Aurora Studiosin Petri KemppinenRoosa Toivonen ja Ari Tolppanen.

Tuottaja Koivusalo kiittelee Länsi-Suomen elokuvakomissiota, joka on avustanut tuotantoa kuvauspaikkojen, elokuva-alan ammattilaisten, avustajien ja palveluntarjoajien haussa. Lisäksi tuotanto on saanut Länsi-Suomen elokuvakomission tuotantotukea.

”Suomenlahden saaristo on suomalaisten yhteinen kansallisaarre, kauneudessaan häikäisevä ja monimuotoisuudessaan tyrmäävä”, kehuu ohjaaja Siili. ”Siihen maisemaan sijoittuvasta elokuvasta olin unelmoinut pitkään, joten mahdollisuus päästä toteuttamaan elokuva siellä on minulle täyttymys”.

Sieniretki saa ensi-iltansa elokuvateattereissa parhaaseen sienestysaikaan vuonna 2022. Teatterilevityksen jälkeen elokuva tulee yksinoikeudella katsottavaksi Elisa Viihteen vuokraamoon ja Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalveluun.

LISÄTIEDOT

SIENIRETKI

Kuvaukset kesällä 2021 Turussa ja Turun saaristossa

Elokuvateattereissa syksyllä 2022

Ohjaus ja käsikirjoitus: JP Siili

Rooleissa: Martti Suosalo, Ville Myllyrinne, Satu Silvo, Minttu Mustakallio, Jaana Saarinen, Anu Sinisalo, Vesa Vierikko ja Eero Ritala

Kuvaus: Mika Orasmaa

Lavastussuunnittelu: Markus Packalén

Pukusuunnittelu: Ninni Lahtinen

Maskeeraussuunnittelu: Minna Pilvinen

Leikkaus: Joona Louhivuori

Äänisuunnittelu: Juha Hakanen

Musiikki: Tuomas Kantelinen

Tuottaja: Severi Koivusalo / Aurora Studios

Yhteistuottaja: JP Siili / Sepite

Vastaavat tuottajat: Petri Kemppinen, Roosa Toivonen ja Ari Tolppanen / Aurora Studios

Levitys ja markkinointi: Aurora Studios

LEHDISTÖMATERIAALI

Filmikamarissa

www.filmikamari.fi/pressit

  • Nyt on julkaistu elokuvan kuvausten kulisseista yksi julkaisuvapaa valokuva, jossa ovat päänäyttelijät Suosalo ja Myllyrinne roolihahmoissaan.
  • Lisää kuvamateriaalia elokuvasta julkaistaan myöhemmin.

LISÄTIEDOT, HAASTATTELUPYYNNÖT JA MATERIAALITIEDUSTELUT

Sanna-Maria Rantanen

Sieniretki-elokuvan lehdistötiedotus

HYPR Agency co. Aurora Studios

sieniretki.tiedotus@aurorastudios.fi

Sieniretki -elokuvan päänäyttelijät Martti Suosalo ja Ville Myllyrinne roolihahmoissaan. Kuva: Ira Aaltonen  © Aurora Studios